https://www.myparseh.com
https://www.nogamcenter.com/phd-master-consulting/?utm_source=Mastertest&utm_medium=Banner&utm_campaign=FreeConsulting
https://ravanamooz.ir/
مدرسان شریف
https://mastertest.ir/%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d8%b3%d9%88%d8%a7%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d8%af%d9%81%d8%aa%d8%b1%da%86%d9%87-%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3%db%8c-%d8%a7%d8%b1%d8%b4%d8%af/
https://www.aparat.com/v/idarosf
https://ble.ir/mastertest

اعلام نحوه توزیع نخبگان در دانشگاههای کشور

دانشگاه هاي دولتي که همواره بار کيفيت آموزش عالي را به دوش کشيده اند اين بار و در تعداد نخبگان نيز سرآمد دانشگاه هاي ديگر شده اند.
به گزارش خبرآنلاین ، در آخرين فهرست کاملي که از نخبگان علمي کشور منتشر شده است دانشگاه هاي جامع و صنعتي با ۵۰درصد سهم عمده اي در تعداد نخبگان دارند. در حالي که دانشگاه آزاد اسلامي و پيام نور تنها ۳درصد از تعداد نخبگان را به خود اختصاص داده اند. مساله از اين جهت اهميت مي يابد که دانشگاه هاي دولتي در پذيرش دانشجو نيز نسبت به دانشگاه هاي ديگر با محدوديت هاي بيشتري روبه رو هستند.

همانطور که چندي پيش معاون آموزشي وزارت علوم اعلام کرده بود اگر چه فقط 15 درصد از کل جمعيت دانشجويي در دانشگاه هاي دولتي تحصيل مي کنند؛ اما بخش اعظم کيفيت آموزشي را همين 15 درصد پوشش مي دهند. در ميان فهرست دانشمندان تاثيرگذار در هر دانشگاه تنها يک دانشگاه غير دولتي قرار دارد که از ميان ۱۷۳دانشمند، ۵دانشمند را به نام خود کرده است. و ۱۶۸دانشمند ديگر عضو ۲۹ دانشگاه دولتي هستند.
بر همين اساس سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) با اشاره به تهيه فهرست کاملي از نخبگان علمي کشور گفت: تاکنون به طور تقريبي 173 دانشمند از دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشي کشور در زمره دانشمندان يک درصد برتر دنيا قرار گرفته‌اند.

در این روزها در پیام رسان بله در کنار شماییم. برای مشاهده آخرین اخبار کارشناسی ارشد در پیام رسان بله کلیک کنید.

رئيس مرکز منطقه‌اي اطلاع رساني علوم و فناوري گفت: بر اساس آمار به دست آمده، توزيع دانشمندان در رشته‌هاي مختلف يکسان نيست. به طوري که 50.8 درصد اين دانشمندان متعلق به حوزه علوم پايه هستند. بعد از علوم پايه، علوم پزشکي داراي بيشترين تعداد دانشمند است که شامل 21.4 درصد آن‌ها مي‌شود. به لحاظ سهم حاصل از نخبگان، دانشمندان علوم فني و مهندسي در جايگاه سوم قرار داشته و 21 درصد دانشمندان تاثيرگذار علمي کشور متعلق به اين حوزه هستند. علوم کشاورزي 6.4 درصد از نخبگان بين‌المللي کشور را در اختيار دارد و تنها 0.6 درصد از اين نخبگان مربوط به حوزه علوم اجتماعي و انساني است.

رتبه اول در بودجه و آخر در تعداد نخبگان

نگاهي به آمار تعداد نخبگان برتر علمي کشور بر حسب نوع دانشگاه نشان مي دهد که سهم دانشگاه هاي جامع در تعداد نخبگان برتر از دانشگاه هاي ديگر بيشتر است. دانشگاه هاي جامع با ۵۰درصد بيشترين تعداد نخبگان را به خود اختصاص داده اند. بعد از آن دانشگاه هاي صنعتي با ۲۳درصد و دانشگاه علوم پزشکي با ۲۱درصد بيشترين سهم را در تعداد نخبگان برتر دارند. اما نکته مهم در اين رتبه بندي سهم ۳درصدي دانشگاه پيام نور و دانشگاه آزاد در تعداد نخبگان برتر علمي کشور است.
دانشگاه پيام‌نور که در چند سال اخير در دريافت بودجه رتبه اول را به خود اختصاص داده است در تعداد نخبگان برتر رتبه آخر نصيبش شده است.

بودجه امسال دانشگاه پيام نور در حالي به بيش از ۱۰۰۰ ميليارد تومان افزايش پيدا کرد که توليد علم آن با دانشگاه‌هاي معتبري همچون دانشگاه تهران، صنعتي‌شريف، علوم‌پزشکي تهران، شهيد بهشتي و صنعتي اميرکبير قابل مقايسه نيست، دانشگاهي که با حمايت‌هاي دولتي و به منظور کاهش ميزان قدرت و نفوذ دانشگاه آزاد اسلامي و ساير موسسه‌هاي آموزشي آغاز به کار کرد و امسال نيز سياست‌هاي دولتي آن را به جايي رسانده است که در بودجه سال٩٤، بودجه‌اي دو برابر دانشگاه تهران، چهار برابر دانشگاه‌هايي نظير شهيد بهشتي، صنعتي اميرکبير، صنعتي‌شريف و ده‌ها برابر دانشگاه‌هاي شهرستاني و صنعتي براي آن در نظر گرفته شده است.

در حالي که همين دانشگاه ها رتبه هاي برتر در تعداد نخبگان را از آن خود کرده اند. در بين دانشگاه‌هاي جامع، دانشگاه‌هاي تهران، شيراز، تربيت مدرس، اصفهان، شهيد بهشتي، تبريز، مازندران و بوعلي سينا به ترتيب داراي بيشترين تعداد نخبگان هستند. در بين دانشگاه‌هاي صنعتي، دانشگاه صنعتي شريف، اصفهان، اميرکبير، علم و صنعت ايران و نوشيرواني بابل بيشترين تعداد دانشمند تاثيرگذار شناسايي شده‌اند. چهار پژوهشگاه نيز به نسبت مساوي داراي نخبگاني در سطح يک درصد بين‌المللي هستند که شامل پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران، موسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع کشور، پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي ايران و پژوهشگاه علوم و فناوري رنگ است.

1 دیدگاه
فرزانه
تیر 26, 1394 8:49 ق.ظ

سلام
ممنون از اطلاع رسانی تون