تغییر زمان آزمون کارشناسی ارشد؛ فرصتها و تهدیدها
در خبرها آمد که کنکور کارشناسی ارشد ۹۵ در اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. اگر چه ممکن است این تصمیم ناگهانی برای برخی داوطلبان خوشایند نباشد و موجب آشفتگی در برنامهریزیهای آنها شود، نمی توان منکر پیامدهای مثبت آن نیز بود. در این متن تلاش خواهیم کرد نکات مثبت و منفی این اتفاق را بررسی کنیم:
میترسی از اخبار کنکور ارشد جدا بمونی؟ ما همه اخبار رو بهت میگیم! کافیه عضو کانال تلگرام کارشناسی ارشد بشی … و یا وارد پیج اینستاگرام مسترتست بشی …
به گزارش مستر تست، با توجه به جمعیت زیادی از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد که دانشجوی سال آخر هستند، به تأخیر افتادن آزمون کارشناسی ارشد و برگزاری آن در اردیبهشت ماه احتمالاً رضایت بالایی را به دنبال خواهد داشت؛ چرا که هر ساله با توجه به نزدیکی زمان آزمون به امتحانات پایان نیمسال اول، این گروه از داوطلبان استرس و فشار بیشتری را تحمل میکردند و چه بسا موجب تأثیر منفی بر نتیجه کسب شده توسط آنان میگردید. اکنون با فاصله زمانی به وجود آمده، فرصتی مناسب به دست آورده اند تا با فراغ بال و با یک برنامهریزی صحیح خود را برای کنکور آماده کنند و به نظر می رسد برعکس سالهای گذشته بیشتر واحدهای پایانی اینگونه داوطلبان در نیمسال اول پاس شود و واحدهای کمتری برای ترم دوم بماند- آن هم واحد های ساده تر که نیاز به تلاش و درگیری زیادی ندارند!
گروه دیگری از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد، فارغالتحصیلان سالهای گذشته هستند. برای این دسته از داوطلبان نیز شرایط تغییر چندانی نکرده است و اضافه شدن زمان در دسترس برای مطالعه و تستزنی احتمالاً از دید آنها مثبت ارزیابی میشود.
برای داوطلبان شاغل نیز این امر میتواند مطلوب باشد. زیرا میتوانند نهایت استفاده را از تعطیلات آغازین سال، به دور از استرس و فشار محیط کار، داشته و برای ماه آخر کنکور قدمی محکم بردارند.
با این حال گروهی هم هستند که احتمالاً این امر کمی برایشان ناخوشایند است! داوطلبان متاهل که به طور معمول هفتههای آخر اسفند ماه و نیز روزهای آغازین سال و عید نوروز درگیر خریدهای نوروزی، خانه تکانی های باستانی و مراسمها و میهمانیها و تشریفات خاص آن هستند و این امر وقفهای در درس خواندن و برنامهریزی درسی ایشان ایجاد میکند و از سرگیری مطالعه نیز ممکن است باعث اتلاف وقت و انرژی و از دست رفتن روحیهشان شود. ضمن این که مطالعه در ماههای آخر پیش از آزمون، بسیار تأثیرگذار و سرنوشتساز خواهد بود. شاید بهترین پیشنهاد به اینگونه داوطلبان این است که از همین حالا کمربند خود را محکم ببندند و تلاش کنند در برنامه درسی خود وزن زیادی به مطالعات نوروزی ندهند.
موضوع دیگر این که برای رشتههایی که داوطلبان علاوه بر آزمون کتبی، باید از سد آزمون عملی نیز عبور کنند، این تغییر پیامدهای خاص خود را خواهد داشت. هر ساله در فاصله بین اعلام نتایج اولیه در اردیبهشت ماه تا اعلام نتایج نهایی کنکور در شهریور، آزمون عملی این رشتهها برگزار گردیده است. حال با کاهش فاصله زمانی بین این دو، مشخص نیست که برگزاری امتحان عملی این رشتهها با چه شرایطی روبرو خواهد شد. احتمال دارد این امر شرایط نامطلوبی برای داوطلبانی که پس از اعلام نتایج آزمون کتبی بر کسب آمادگی برای آزمون عملی متمرکز میشدند به همراه داشته باشد و فرصت کافی برای آنها جهت کسب آمادگی برای آزمون عملی وجود نداشته باشد.
علاوه بر موارد مطرح شده، نزدیک شدن زمان برگزاری کنکور کارشناسی ارشد سراسری به کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد خود نکته مثبتی خواهد بود؛ چرا که باعث میشود داوطلبان آزمون دانشگاه آزاد با آمادگی بیشتری در کنکور این دانشگاه شرکت کنند. البته این امر در مورد بیشتر در مورد رشتههایی مصداق دارد که منابع کنکور سراسری و آزاد آنها همسانی دارند.
البته قطعا ترجیح برخی از داوطلبان هم برگزاری کنکور در بهمن ماه و استفاده از فرصت تعطیلات نوروز برای استراحت و موارد دیگر است و نمی تواند تنوع سلایق را از نظر دور کرد. ضمن اینکه سالها برگزاری آزمون در بهمن ماه که اعتراض چندانی هم در پی نداشت نشان از زمان مناسب آزمون بود و جالب آنکه مسئولان محترم دلیل خاصی هم برای این تغییر ذکر نکرده اند.
امید است شما کاربران عزیز مسترتست به گونه ای برنامه ریزی کنید که این تغییر برای همه شما مفید و مثبت باشد و در راستای رسیدن به اهداف که موفقیت در آزمون و بهدست آوردن بهترین نتیجه است، مؤثر واقع شود.
همچون همیشه در کنارتان خواهیم بود. با آرزوی پیروزی های بیشتر برای شما.
با سلام و خسته نباشید. رتبه ی ۳۲۷ ارشد مهندسی شیمی شدم می خواستم ببینم شانس برای گرایش های طراحی فرآیند ، جداسازی و یا ترموسینتیک چقدره ؟ ( فقط این گرایش ها رو زدم )
۱- روزانه ی تربیت مدرس و یا امیرکبیر
۲- شبانه ی تربیت مدرس و یا امیرکبیر
۳- روزانه ی علم و صنعت
۴ – شبانه ی علم و صنعت
۵ – روزانه ی صنعتی اصفهان
۶ – روزانه ی فردوسی مشهد
شما پاسخ دادید که از انتخاب ۴ به بعد شانسم خوبه . ممنون که جواب سوالم رو دادید . حالا می خواستم بپرسم که برای انتخاب دوم چقدر شانس دارم . حداقل برای گرایش ترموسینتیک شانسی هست ؟ ( امیر کبیر و یا مدرس )
برای روزانه علم و صنعت شانسم چقدره ؟
( اگه به صورت درصدی بگید ممنون می شم )
با سلام
با توجه به رتبه های قبولی سال گذشته و با در نظر گرفتن رتبه ای که دارید روزانه صنعتی اصفهان و فردوسی مشهد که حتما قبولید. ولی با توجه به محبوبیت دانشگاه مدرس از سوی داوطلبان شانستون برای قبولی در این دانشگاه اندکه ولی برای شبانه امیرکبیر شانس حدودا ۶۰درصدی دارید. تا رتبه ۳۰۰ قبولی شبانه تهران هست و بر اساس اینکه رتبه های بالاتر از شما چه گرایشی را انتخاب کرده باشند و یا از شهرهای بزرگ بوده و تهران را انتخاب نکنند شانس شما برای قبولی تهران افزایش می یابد.
امیدوارم نتیجه همون چیزی باشه که خوشحالتون کنه.
خیلی ممنون از پاسختون . برای شبانه ی علم و صنعت حدودا چند درصد شانس دارم ؟ ببخشید اینقد سوال می پرسم … خیلی نگرانم
با سلام خواهش می کنم. تقریبا برای امیرکبیر و علم و صنعت با توجه به اینکه محبوبیت این دو دانشگاه از نظر داوطلبان فرق چندانی نداره؛ هر چند که به هرحال امیرکبیر تا حدی محبوب تره. به احتمال زیاد یکی از شبانه های تهران رو قبول میشید و روزانه های شهرستانهای بزرگ و خوبی رو هم زده اید که هر کدوم رو قبول شید راضی کننده است؛ پس نگران نباشید و با توکل به خدا استرس رو از خودتون دور کنید.
خیلی ممنون از پاسختون . تا حد زیادی خیالم راحت شد.
سلام . خدمت مشاور محترم وقتتون بخیر. بنده امسال گرایش مهندسی نرم افزار رتبه ۱۰۵۶ آوردم و
گرایش الگوریتم و محاسبات ۹۳۳. چون علاقه داشتم به گرایش نرم افزار در انتخاب رشته فقط گرایش
نرم افزار رو انتخاب کردم .خواستم بدونم با این رتبه یکی از دانشگاه های شبانه یا پردیس یا غیر انتفاعی
شیراز رو میتونم قبول بشم ؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید . با تشکر
با سلام خدمت شما، وقت شما هم بخیر
اتفاقا گرایش نرم افزار نسبت به سایر گرایش ها فرصت های کاری بیشتری داره و از این نظر بهتره و اینکه مورد علاقتون هم هست خیلی نکته مثبتیه. برای قبولی در دوره های روزانه و شبانه دانشگاه های دولتی باید رتبه ی زیر ۵۰۰ و برای غیر انتفاعی باید رتبه تا حدود ۱۵۰۰ داشته باشید. بنابراین قبولیتون در غیرانتفاعی شیراز قطعی هست
موفق باشید
بسیار از لطف شما سپاسگزارم. مشاور محترم ، یه سوال دیگه هم
داشتم خدمتتون (البته اگر زحمتی نباشه) و این بود که بعضی ها
بر این عقیده هستند که دانشجویی که مثلا دوره ی غیر انتفاعی
هست هیچ پیشرفتی ندارد و نخواهد داشت ولی دانشجویی کخ
مثلا در دانشگاه روزانه شیراز یا صنعتی شیراز هست از بقیه
دانشگاه ها موفق تر و پیشرفت بیشتری خواهد داشت در حالی که
بنده با این عقیده اصلا موافق نیستم چون دانشجو در هر مقطع و
دانشگاهی که باشه تلاش کنه خیلی موفق خواهد بود من خودم هم
غیر انتفاعی بودم و شاهد بودم که یکی از دوستان که ایشون هم
غیر انتفاعی بودند لیسانس رو با معدل ۱۷/۹۰ تمام کردند و برای
دانشگاه ترکیه بورس شدند و حتی مدرک Ielts زبان ایشون هم
با نمره ۶.۵ پذیرش شد ، ممنون میشم نظر خودتون رو هم
اعلام بفرمایید. بسیار از لطف شما سپاسگزارم
با سلام مجدد خدمت شما ببینید درسته که همیشه استثناهایی در هر زمان و در هر موردی وجود داره ولی قوانین نانوشته ای مثل موردی که شما گفتید که دانشجوی غیرانتفاعی مثل روزانه نمیشه و غیره هم وجود داره و نمیشه اونها رو نادیده گرفت. به هرحال این یه اصله و در دوره دکتری هم بهش توجه میشه و اعتبار مدرک روزانه و شبانه به ترتیب از پیام نورها و پردیس و غیرانتفاعی ها بالاتره. اما نکته ای که هست اینه که میشه این ضعف رو از طریق یه پایان نامه قوی یا رزومه خوب جبران کرد. اما توصیه من به شما اینه که اگه شرایط درس خوندن برای سال بعد رو دارید و فکر میکنید سال بعد رو بهتر میتونید تلاش کنید بهتره بمونین و یه بار دیگه شانستون رو امتحان کنید که در مورد این همفکری هم اگه شرایطتون رو کامل بفرمایید مثل سن و وضعیت اشتغال و قصد ادامه تحصیل برای دکتری و … میتونم در خدمتتون باشم؛ ولی اگه فکر میکنین که شرایط امسال با سال بعد فرقی نداره و امسال هم احتمالا نتیجه همین میشه میتونین این انتخاب رو داشته باشید و نیروتون روی یه پایان نامه قوی و کارهای پژوهشی متمرکز کنید. با ارزوی… ادامه نظر»
بسیار ممنونم از لطف شما مشاور محترم.
بله بنده در دوره ی لیسانس تمرکزم
رو روی کارهای پژوهشی و تدریس و
تالیف و ترجمه و تدوین قرار دادم که
حاصلش ثبت ۷ مقاله که ۶ مقاله داخلی
از جمله دانشگاه های تهران و شهید بهشتی
و شرکت در کنفرانس های مربوط به این دو
دانشگاه و ارائه مقاله هام بود و ۱ کنفرانس
بین المللی که در دانشگاه دولتی کشور
لهستان برگزار شد و نمایه شدن مقالات بنده در
پایگاه علمی قدرتمند سیویلیکا و پژوهشگاه
علوم و فناوری اطلاعات ایران که مربوط
به وزارت علوم هستش ، منجر شد و همچنین
سوابق آموزشی کمک استادی که بنده به شدت
روی این موارد تاکید دارم به خصوص
در زمینه ارائه مقالات و چاپ آن ها در
ژورنال های بین المللی که امیدوارم
واسه مقطع دکتری هم مفید باشند.
خوشحال میشم نظر خودتون رو هم در این
باره جویا بشم.با تشکر فراوان خدمت
شما
با سلام
خب اینکه شما در مقطع کارشناسی انقدر فعال بودید خیلی عالیه و رزومتون هم به نسبت مقطعی که در آن قرار دارید عالیه. از اینجا به بعد کار کاملا به نظر خودتون بستگی داره اما توصیه من به شما این هست که یه ترم تحصیلی تمام فعالیتهای پژوهشی تون رو به حداقل برسونید و متمرکز بشید روی کنکور ارشد چون با توجه به رزومه قوی ای که دارید قطعا براتون قبولی حتا در مقطع روزانه هم مشکل نخواهد بود فقط سعی و تلاش و با برنامه ریزی درس خوندن لازم داره. اگر این کار و بکنید به نظرم اون موقع تمام این رزومه ای که دارید برگ برنده ای میشه براتون برای مصاحبه دکتری نه اینکه بخواد احتمالا ضعف دانشگاه محل تحصیلتون رو پوشش بده.
در هر حال امیدوارم هر تصمیمی که میگیرید موفق باشید.
سلام مجدد خدمت مشاور محترم. از لطف و راهنمایی های شما بسیار سپاسگزارم. عرض شود خدمتتون که با توجه به اینکه بنده بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ، کنکور ارشد دادم و این رتبه رو در گرایش نرم افزار رو کسب کردم به نظرم میرسه اگر غیر انتفاعی شیراز که امیدوارم پذیرش بشم ، قبول بشم ، ادامه بدم در مقطع کارشناسی ارشد بعدش دیگه تمرکزم رو بزارم واسه دکتری و رزومه خیلی قوی تر و کارهای اجرایی البته نظر شما هم بسیار محترمه ولی خب این هم در فکر من هست که دوست دارم نظرتون رو اگر زحمتی نباشه در این باره جویا بشم. در این مورد هم با یکی از اساتید خودم که سال قبل در مقطع دکتری دانشگاه شیراز در گرایش هوش مصنوعی کامپیوتر پذیرش شد و الان هم در آزمایشگاه آپا دانشگاه شیراز فعالیت داره ، مشورت کردم ایشون هم دو حالت رو در نظر گرفتند و حالت اولشون دقیقا هم نظر با شما بودند و حالت دوم این جیزی بود که خدمتتون عرض کردم که مثلا بلافاصله پس از پذیرش نهایی در غیر انتفاعی شیراز ، فعالیت ها رو بیشتر کنم و واسه مقطع دکتری و انجام مصاحبه خیلی خوب ، متمرکز… ادامه نظر»
با سلام خدمت شما، خواهش میکنم.
اینکه دانشگاه محل تحصیلتون در مقطع کارشناسی و ارشد، دکتری هم داره خیلی عالیه و در جلسه مصاحبه برای دکتری لازم نیست شما خودتون رو به اساتید ثابت کنید و براشون شناخته شده هستید و گرفتن یه همچین تصمیمی هم میشه گفت با این اوصاف منطقی هست.
فقط باید خیلی بیشتر از پیش روی رزومتون متمرکز بشید و تمام انرژی ای که میخواستید پشت کنکور صرف کنید رو روی این موضوع پیاده کنید.
امیدوارم در هر حال موفق باشید.
تغییر فقط در زمان برگزاری یا منابع هم تغییر میکنه .؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟با تشکر
سلام عالی شد اینجوری خیلی خوبه .کمترم منتظر اومدن نتایج میشیم .قبلا فاصله یامتحان تا اومدن نتایج خیلی زیاد بود
سلام وقت بخیر واقعا عالیه .اینجوری راحتتر میشه درس خوند .کمترم منتظر نتیجه کنکور میشیم .فاصله ی امتحان تا اعلام نتایج خیلی زیاده
با سلام
خدمت مشاور گرامی ممنون از راهنمایی شما فقط یک سوال دارم کتب و منابع ماهان برای رسیدن به این هدف کافی و مناسب می باشد چون واسه من قبولی در دانشگاه تهران و شهید بهشتی خیلی مهمه میشه راهنمایی کنید کدام منابع مفید تر می باشند با تشکر از شما
با سلام خدمت شما
با توجه به اینکه شما هدفتون قبولی در دانشگاه های خوبی هست که تقریبا بهترین ها را در هر رشته ای می گیرند؛ باید تمام سعی و تلاشتون رو بکنید و در این راستا اصلا نباید به کتابهای موسسات و خلاصه ها بسنده کنید.
کتابهای موسسات این چنین مثل ماهان خوبه ولی برای زمانی که شما به منابع اصلی مسلطید و میخواین دوره انجام بدین ولی وقت کافی برای دوره منابع اصلی ندارید میتونین از اونها استفاده کنید
ولی الان در حال حاضر باید با قبول شده های امسال صحبت کنید و منابع رو ازشون جویا شین و با یه جمع بندی از بینشون منابع مشترک و خوب رو انتخاب کنید و شروع کنید به خوندن.
برای این تابستون میتونید روی آمار در علوم تربیتی از دکتر علی دلاور و زبان ۵۰۴ سرمایه گذاری کنید
با آرزوی موفقیت برای شما
سلام خواهشمند است من رو راهنمایی کنید که با چه رتبه ای دانشگاه شهید بهشتی در مقطع ارشد رشته مدیریت و برنامه ریزی اموزشی میشه قبول شد
با سلام
با توجه به محبوبیت دانشگاه شهید بهشتی از سوی داوطلبان، برای قبولی قطعی در این دانشگاه باید رتبه زیر ۳۰ داشته باشید ولی با توجه به اینکه ممکنه نفرات قبل از شما گرایش های دیگر رو انتخاب کنند و یا داوطلبانی از شهرهای بزرگ بوده و تمایلی به درس خوندن در تهران نداشته باشند شما با رتبه زیر ۴۰ هم ممکنه به احتمال ۷۰ درصد در دانشگاه مورد علاقتون قبول شین
اما نکته ای که الان مهمه اینه که شما با فکر کردن به مسائل این چنین وقتتون رو برای درس خوندن میگیرید، سعی کنید با یه برنامه ریزی درست و اصولی شروع کنید به درس خوندن و همه تلاشتون رو برای رسیدن به هدفتون انجام بدید
امیدوارم موفق باشید
با سلام مشاور عزیز. من خیلی نگرانم. ممکنه علت تغییر زمان برگزاری کنکور به دلیل این باشه که بخوان با بچه ها مصاحبه کنند؟ یعنی مثل آزمون دکتری؟
واقعا عالیه،دیگه داوطلبان با خیال راحت واحد های ترم رو پاس میکنند و فرصت دارند کتابای بیشتری مطالعه کنند و حق کسی اینجور ضایع نمیشه چون دانشجویان ممتاز در حال پاس کرذن امتحانات با نمره بالا هستن میتونن هم نمره های بالاشون رو کسب کنند هم وقت دارند خودشون رو به کسایی که قید واحد های ترم رو زدندو فقط دنبال پاس کنند اونم با تقلب برسونند،بعدش تا جایی که خبر دارم بیشتر همین دانشجویان ممتاز به علت وضع نامناسب ذر آمد مجبورند برای گذران امورات خود در حین تحصیل تابستان رو کار کنند و این تغییر زمان به این دسته هم کمک شایانی کرده است که تابستانی را که از دست داده اند جبران کنند،واقعا کمال تشکر رو دارم از همه مسولان این تصمیم گیری…
به نظر من برای بچه های فارغ التحصیل خیلی خوب شد،چون پروژه کارشناسی کلی از وقتشونو می گرفت که این چند ماه اضافه شده میتونه زمان انجام پروژه رو جبران کنه…
با آرزوی موفقیت برای کنکوری های عزیز
ممنون که به ما فکر می کنید و نگاه تون به مسائل از زاویه دید داوطلباست
راستش شاید همه بچه ها از اینکه به موقع اعلام شده که زمان آزمون تغییر کرده خوشحال باشن
اما من خیلی ناراحت م
کاش آخر تابستون می گفتن این موضوع رو :(
آخه من خیلی خوب داشتم می خوندم. اما از وقتی فهمیدم سه ماه بیشتر وقت دارم کلا شل شدم
اصلا نمی تونم مثل روزهای قبل سفت و سخت بخونم
کسی پیشنهادی نداره؟ :(
چرا
تابستون و استراحت کن.
با سلام
علت اینکه شما با تغییر زمان کنکور در درس خوندنتون دچار کاهش انگیزه شدید اینه که برنامه نوشته یا ننوشته ای که در ذهنتون داشتید با توجه به زمان سابق کنکور یعنی بهمن ماه بوده و با توجه به اون زمان الان شما حدودا شش ماه و نیم وقت داشتید و الان با توجه به تغییر زمان کنکور ناخوداگاه مقداری از استرستون کم میشه چون این زمان به نه ماهو نیم تغییر پیدا میکنه
برای اینکه مجددا انگیزه لازم برای درس خوندن رو پیدا کنید و از فرصت تابستانتون به خوبی استفاده کنید باید مجددا یه برنامه جامع و مدون بریزید و با توجه به وقت اضافه شده کمی به حجم برنامه و کارهای مورد نظر هم میتونید اضافه کنید مثل رفتن به کلاس برای درس هایی که ضعیفترین و برنامه تست زنی بهتر و گسترده تر
تا مجددا با این برنامه بتونین درس خوندنتون رو از سر بگیرین
با ارزوی موفقیت برای شما
باسلام
ممنون از تجزیه و تحلیل کامل تون و متشکریم از حضور و همراهی تون
با آرزوی موفقیت برای تمامی دوستان داوطلب کارشناسی ارشد :)