ایین نامه کارشناسی ارشد بدون آزمون استعداد درخشان در سال ۹۵
سازمان سنجش آموزش کشور یین نامه کارشناسی ارشد بدون کنکور استعداد درخشان سال تحصیلی ۹۵ – ۹۶ را به دانشگاه ها ابلاغ کرد.
میترسی از اخبار کنکور ارشد جدا بمونی؟ ما همه اخبار رو بهت میگیم! کافیه عضو کانال تلگرام کارشناسی ارشد بشی … و یا وارد پیج اینستاگرام مسترتست بشی …
به گزارش مسترتست، پذیرش متقاضیان واجد شرایط در سال تحصیلی ۹۵ – ۹۶ تنها بر اساس آییننامه شماره ۲۱/۷۷۹۴۸ مورخ ۹۳/۵/۵ و اصلاحیه شماره ۲۱/۹۶۴۷۴ مورخ ۹۴/۵/۲۴ برای پذیرش بدون آزمون استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد مطابق فراخوان دانشگاهها صورت میپذیرد. لذا دستورالعمل اجرایی آییننامه مذکور به شرح زیر تدوین و جهت اجرا ابلاغ میگردد:
فرآیند پذیرش توسط دانشگاههای دارای دورههای روزانه و غیرانتفاعی
متقاضیان واجد شرایط میبایست با ارائه مدرک موردنیاز جهت اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد به دانشگاههای پذیرنده (دورههای روزانه و غیرانتفاعی) مراجعه نمایند. دانشگاههای پذیرنده با رعایت تمامی شرایط و ضوابط آییننامه مذکور برای پذیرش بدون آزمون استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد و همچنین شرایط و ضوابط مندرج در این دستورالعمل از نامبردگان ثبتنام به عمل آورده و از تاریخ ۹۵/۳/۱ لغات ۹۵/۵/۳۰ اطلاعات پذیرفتهشدگان کارشناسی ارشد را از طریق پرتال ارتباطی این سازمان در قسمت مربوط به «پذیرش بدون آزمون استعداد درخشان» به طور کامل وارد نمایند.
شرایط دانشجویان مقطع کارشناسی برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد
بر اساس ماده ۱: دانشگاه اختیار دارد حداکثر ده درصد از ظرفیت دورههای روزانه یا غیرانتفاعی کارشناسی ارشد خود در هر رشتهمحل را به فارغالتحصیلان دوره کارشناسی پیوسته (مجموع دوره روزانه و شبانه) واجد شرایط آییننامه مذکور به صورت مازداد بر ظرفیت پذیرش با آزمون و با رعایت شرایط زیر اختصاص دهد:
الف) پس از ۷ نیمسال تحصیلی با گذراندن حداقل ۱۱۵ واحد درسی، یا ۶ نیمسال تحصیلی با گذراندن ۱۱۰ واحد درسی و یا سه چهارم واحدهای درسی تا پایان نیمسال ۶ به لحاظ میانگین کل جزو ده درصد برتر دانشجویان همرشته و همورودی خود باشد.
ب) حداکثر در مدت هشت نیمسال تحصیلی دانش آموخته شود.
پ) پذیرش برای سال تحصیلی بلافاصله پس از دانشآموختگی و صرفاً برای یک بار امکانپذیر است.
ت) پذیرش در همان رشته تحصیلی یا رشتههای تحصیلی مرتبط با آن به تشخیص گروه آموزشی و تأیید شورای آموزشی دانشگاه امکانپذیر است.
ث) احراز شرایط اختصاصی دانشگاه.
تبصره ۱: ظرفیت پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان ۱۰ درصد مازاد بر ظرفیت دوره کارشناسی ارشد در هر کدرشتهمحل در اختیار دانشگاه میباشد. لذا دانشگاه میتواند نسبت به پذیرش دانشجویان حائز شرایط خود و سایر دانشگاهها به طور مساوی و یا به هر نسبتی اقدام نماید.
تبصره ۲: دانشگاه اختیار دارد متقاضیانی را که در طول شش نیمسال تحصیلی دانشآموخته شوند و به لحاظ میانگین کل در مقایسه با دانشجویان همرشته و همورودی خود جزو ده درصد برتر باشند، به صورت مازاد بر ظرفیت پذیرش بدون آزمون در دوره کارشناسی ارشد همان سال پذیرش کند.
تبصره ۳: چنانچه ده درصد برتر دانشجویان حائز شرایط این ماده، به دلیل انصراف یا عدم تقاضا، از تسهیلات مربوط استفاده نکردند یا ظرفیت ده درصد دوره کارشناسی ارشد رشتهای تکمیل نشد، در این صورت دانشگاه مجاز به جایگزینی صرفاً ده درصد برتر بعدی همان دانشگاه، با اولویت رتبه متقاضیان در آن رشته میباشد.
تذکر مهم: بر اساس تبصره ۳ دانشگاه مجاز به پذیرش ده درصد برتر بعدی متقاضیان خود دانشگاه میباشد و پذیرش متقاضیان سایر دانشگاهها و همچنین صدور معرفینامه برای این گونه متقاضیان جهت اخذ پذیرش از سایر دانشگاهها، خارج از شرایط و ضوابط آییننامه میباشد.
تبصره ۴: دانشگاه اختیار دارد درخواست دانشجویانی که طول مدت تحصیلشان به دلایلی خارج از اختیار خود (مانند بیماری، مأموریت والدین یا همسر، زایمان) حداکثر دو نیمسال تحصیلی بیش از مدت مجاز مذکور در آییننامه بشود را پس از تأیید کمیسیون موارد خاص دانشگاه محل تحصیل، برای استفاده از تسهیلات این آییننامه بررسی کند.
تذکرات مهم:
۱- دانشجویان میبایست حداکثر تا تاریخ ۹۵/۶/۳۱ فارغالتحصیل شوند، در غیر این صورت پذیرش آنان لغو خواهد شد.
۲- تغییر رشته یا محل تحصیل افراد پذیرفتهشده بر اساس آییننامه ذکرشده مجاز نیست. لذا بعد از تأیید نهایی وضعیت متقاضیان پذیرش شده، امکان تغییر رشته و دانشگاه (حتی در صورت موافقت دانشگاهها) برای آنان میسر نخواهد بود.
۳- پذیرش از طریق این آییننامهها فقط برای دورههای روزانه و غیرانتفاعی – غیردولتی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی میباشد. به عبارت دیگر دانشگاههای پیام نور، آزاد اسلامی، علمی کاربردی، غیرانتفاعی مجازی، دانشگاههای دولتی در نوبت دوم، الکترونیکی (مجازی)، نیمهحضوری، پردیسهای بینالملل (خودگردان) و پژوهشمحور مجاز به استفاده از آییننامههای مذکور برای پذیرش بدون آزمون استعداد درخشان نیستند.
۴- دانشگاهها میتوانند با رعایت تمامی شرایط و ضوابط آییننامه ذکرشده، فقط یک بار تا اول شهریورماه هر سال نسبت به پذیرش افراد حائز شرایط اقدام نمایند. اسامی پذیرفتهشدگان باید توسط معاون آموزشی دانشگاه برای تأیید به این سازمان ارسال و قطعی شدن ثبتنام منوط به تأیید این سازمان میباشد.
۵- هر دانشجو صرفاً میتواند نسبت به اخذ پذیرش نهایی از یک دانشگاه اقدام نماید، لذا دانشگاهها پس از فراخوان خاص خود میبایست قبل از ارسال فهرست اسامی دانشجویان حائز شرایط به این سازمان طی یک تاریخ معین در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش افراد تعیین شده به دانشجویان اطلاعرسانی نمایند تا دانشجویی که موفق به اخذ پذیرش از چند دانشگاه شده باشد، در خصوص وضعیت پذیرش خود تصمیمگیری نماید. بدیهی است هر دانشجو میبایست تنها نسبت به ثبتنام در یک دانشگاه اقدام نماید و از سایر پذیرشهای خود (قبل از این که دانشگاه اطلاعات متقاضیان را از طریق پرتال ارتباطی به این سازمان ارسال نماید) سریعاً انصراف دهد.
** ورود اطلاعات یک متقاضی به صورت همزمان در پرتال ارتباطی دو دانشگاه امکانپذیر نمیباشد. لذا در صورتی که دانشگاه بر اساس اطلاعات اشتباه موفق به درج مشخصات متقاضی گردد، هیچگونه مغایرتی (اعم از شناسنامهای، تحصیلی و …) خارج از پرتال ارتباطی به صورت مکاتبهای قابل بررسی نخواهد بود.
۶- نحوه ارسال اسامی دانشجویان پذیرفتهشده در سال تحصیلی ۹۵ – ۹۶ تنها از طریق پرتال ارتباطی این سازمان صورت خواهد پذیرفت. لذا در صورت عدم ارسال اطلاعات متقاضیان پذیرش شده در تاریخ مقرر و یا ارسال به طرق دیگر به غیر از پرتال ارتباطی و خارج از زمان مقرر (حداکثر تا تاریخ ۹۵/۵/۳۰)، سازمان هیچگونه تعهدی نسبت به تأیید متقاضیان پذیرفته نخواهد داشت.
۷- استعلام صحت معرفینامه ارائهشده از دانشگاه فارغالتحصیلی پذیرفتهشدگان توسط دانشگاه پذیرنده الزامی است.
۸- برای ورود به پرتال ارتباطی مربوط به استعداد درخشان میبایست از نام کاربری و رمز ورود سال گذشته استفاده گردد.
۹- در هر زمان (حتی زمان فارغالتحصیلی) مشخص گردد که فرد پذیرششده فاقد شرایط آییننامه مربوطه بوده است، پذیرش وی لغو و عواقب ناشی از آن بر عهده متقاضی و دانشگاه پذیرنده خواهد بود.
۱۰- اتباع غیرایرانی نمیتوانند از تسهیلات پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان برای ادامه تحصیل در دورههای بالاتر استفاده نمایند.
۱۱- پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره کارشناسی ارشد تنها در کدرشتههایی قابل انجام میباشد که دورههای مذکور از طریق آزمون سراسری پذیرش باآزمون داشته باشند.
۱۲- پذیرش در دانشگاههای و مؤسسات غیرانتفاعی – غیردولتی به تبع دانشگاههای روزانه صرفاً در یک دوره انجام میشود، لذا امکان پذیرش در دورههای غیرانتفاعی مجازی میسر نمیباشد.
۱۳- پذیرش دانش آموختگان حائز شرایط در دانشگاههای دولتی به صورت رایگان و بدون اخذ شهریه میباشد، ولی در دانشگاهها و مؤسسات غیرانتفاعی – غیردولتی بر اساس شرایط داخلی آن دانشگاهها قابل انجام است.
۱۴- مسئولیت حسن اجرای آییننامههای مذکور و هر گونه پاسخگویی قانونی به آن بر عهده دانشگاه پذیرنده است و نظارت بر اجرا به عهده سازمان سنجش آموزش کشور و شرح و تفسیر مفاد آن بر عهده معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری میباشد.
۱۵- اطلاعات پذیرفتهشدگان نهایی پس از تأیید صلاحیت علمی توسط این سازمان، به دبیرخانه گزینش دانشجو جهت بررسی صلاحیت عمومی ارسال می شود. در صورت عدم تأیید صلاحیه علمی، دبیرخانه گزینش دانشجو نسبت به بررسی صلاحیه عمومی آنان اقدام نخواهد کرد. ضمناً دانشگاه باید هماهنگیهای لازم را در خصوص ارسال مدارک مورد نیاز جهت تأیید صلاحیت عمومی افراد تأییدشده حداکثر ظرف مدت دو هفته بعد از اعلام نتایج با دبیرخانه گزینش دانشجو انجام دهد و پس از تأیید صلاحیت عمومی ایشان نسبت به ثبتنام قطعی آنان اقدام نماید، در غیر این صورت عواقب ناشی از آن بر عهده دانشگاه خواهد بود.
با سلام آیا دانشجویان شبانه میتواند از شرایط ورود بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد استفاده کنند