تداوم مشکلات دانش آموختگان واحدهای بدون مجوز دانشگاه آزاد
دانش آموختگان دانشگاه آزاد همچنان با چالش بی اعتباری مدارکی که میلیون ها تومان برایش هزینه کردهاند، روبه رو هستند.
میترسی از اخبار کنکور ارشد جدا بمونی؟ ما همه اخبار رو بهت میگیم! کافیه عضو کانال تلگرام کارشناسی ارشد بشی … و یا وارد پیج اینستاگرام مسترتست بشی …
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مدرکگرایی و نیاز به مدرک بالاتر برای یافتن شغل بهتر و همچنین جمعیت جوانی که به یک باره از مقطع کارشناسی فارغالتحصیل شدند، در چند سال اخیر تب تحصیل در دورههای تحصیلات تکمیلی را افزایش داده و مسئولان دانشگاهها نیز از این حجم جمعیت جوانان استقبال کرده و به نوعی راه را برای تحصیلات تکمیلی باز کردند.
ولی آنچه چند سالی است در مقطع تحصیلات تکمیلی خبرساز شده وضعیت رشتههای تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد است، دانشجویان که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هزینههای میلیونی میکنند تا در نهایت با کسب علم با کیفیت بتوانند مدرک تحصیلات تکمیلی دریافت کنند بلاتکلیف ماندهاند که آیا پس از این همه تلاش و زحمت و هزینه مدارکشان مورد تائید مراجع قانونی هست یا خیر.
یکی از مسائلی که فارغالتحصیلان این رشتهها با آن مواجه هستند، مسئله استعلام مدارک است.
دانشجویانی که با میلیونها تومان هزینه مدرک میگیرند ولی برای استفاده از مدرکشان با مشکل استعلام روبه رو میشوند.
مردادماه امسال بود که معاون وزیر علوم با ابلاغ بخشنامهای استعلام وزارت علوم را برای مدارک تحصیلی الزامی کرد ، با ابلاغ این بخشنامه عرصه بر دانشآموختگان دانشگاه آزاد تنگتر شد.
این مسئله در حالی است که مدارک برخی دانشآموختگان دانشگاه آزاد از سوی وزارت علوم تائید نمیشود و حالا این دانشآموختگان ماندهاند با مدرکی که میلیونها تومان برای به دست آوردنش هزینه کردهاند ولی از نظر وزارت علوم بی اعتبار است.
البته وزیر علوم این مسئله را به نوعی نفی کرده و میگوید هیچگاه نگفتیم مدارک دانشگاه آزاد بی اعتبار است ولی آنچه در عمل و در رابطه با تائید استعلامها میبینیم این است که مدارک دانشگاه آزادیها تائید نمیشود.
وزیر علوم میگوید: این کدرشته محلها در حال بررسی و تائید است، وزارت علوم بر اساس تصمیم شورایعالی انقلاب فرهنگی عمل میکند و تصمیم شورا این بوده که یک کمیته مشترک برای بررسی رشتههای دانشگاه آزاد تشکیل شود.
به گفته فرهادی، بسیاری از رشتههای دانشگاه آزاد بررسی و درصورت بدون نقص بودن تکمیل شده است.
فرهادی در رابطه با اینکه وزارت علوم برخی مدارک فارغالتحصیلان را قبول نکرده است، میگوید: خداشاهد است که ما هیچگاه نگفتیم مدارک دانشگاه آزاد نامعتبر است و دقیقا بر اساس دستور شورایعالی انقلاب فرهنگی در حال کار هستیم ولی این کار نیاز به زمان دارد و مدارک سالهای گذشته تائید میشود.
ولی وزیر در رابطه با تائید استعلام مدارک فعلی پاسخی نمیدهد و جواب این مسئله را به معاون خود میسپرد.
معاون وزیر علوم نیز با تشریح روند استعلام مدارک از سوی اداره کل دانش آموختگان میگوید: این روند به این صورت است که هر مدرکی که از یک واحد به ما ارائه میشود ما آن را با لیست واحدهای تأیید شده شورای گسترش آموزش عالی مطابقت میدهیم و اگر نام آن واحد در لیست واحدهای مورد تأیید بود استعلام صورت میگیرد.
وی در رابطه با تائید یا عدم تائید استعلام مدارک دانشگاه آزاد در رشتههای غیرمجاز میگوید: ما مشکل خاصی با استعلام مدارک هیچ دانشگاهی نداریم ولی ممکن است نام یک واحد در لیست واحدهای مورد تأیید شورای گسترش آموزش عالی وجود نداشته باشد که در این صورت اداره کل دانشآموختگان نمیتواند این مدارک را تأیید کند.
دوباره مسئله برمیگردد به همان شورای گسترش آموزش عالی و تائید رشتههای بدون مجوز دانشگاه آزاد که شاید وقتی دیگر تعیین تکلیف شود و تحصیل در دانشگاه آزاد دیگر برای داوطلبان این دانشگاه به منزله ریسک تلقی نشود.
از سویی دانشگاه آزاد اسلامی با تکذیب این خبر اعلام کرد از خبرگزاری فارس شکایت خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، این خبرگزاری برای چندمین بار در گزارشی بی پایه و اساس؛ مدارک فارغ التحصیلان دوره های تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی را در حالی بی اعتبار خواند که در همین گزارش به مصاحبه وزیر علوم که با قید سوگند جلاله مدارک دانشگاه آزاد اسلامی را معتبر خوانده، اشاره شده است.
عصبانیت خبرگزاری فارس از تکذیب گزارش قبلی این خبرگزاری توسط وزیر علوم و معاون ایشان، متأسفانه این شائبه را ایجاد می کند که این خبرگزاری پیگیر اهداف سیاسی و حتی اقتصادی باشد.
در نتیجه دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرده است به جهت روشن شدن این خبرسازی ها و احقاق حقوق معنوی فارغ التحصیلان و دانشجویان خود، و نیز جبران خسارات مادی و معنوی وارده به این دانشگاه، از طریق قوه قضائیه اقدام خواهد کرد.