اعلام جزئیات دسته بندی دانشگاهها در بخش جامع و تخصصی
وزیر علوم ضمن اعلام جزئیات دسته بندی و سطح بندی دانشگاهها گفت: ملاکهای ارزیابی، باعث ایجاد فضای رقابتی و تا حدودی پیشرفت دانشگاهها شده است.
محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ماحصل تحقیقات، پژوهشها و مطالعات، دستاوردهای علمی و فناورانه ای است که در قالب متون علمی منتشر و در نشریه های معتبر بین المللی برای دسترسی همگان چاپ می شود.
وی افزود: نهایتا این مطالعات و جمع بندی ها با هدایت به سمت تولید محصولی فناورانه، باعث توسعه علمی آن دانشگاه یا یک کشور می شود.
وزیر علوم با اشاره به قرارگیری ۳۵ دانشگاه ایران در فهرست یک درصد دانشگاههای تاثیرگذار دنیا برای اولین بار و ایجاد فضای رقابتی بین آنها اظهار داشت: باتوجه به نظارت و ارزیابی روی انتشارات، تعداد تحقیقات و ثبت مقالات، تعداد دانشجویان مقاطع تحصیلی و نوع تحقیقات کاربردی درارتباط با صنعت و خدمات دانشگاهها (بعنوان ملاکهای ارزیابی) این رقابت به وجود آمده است.
وی بیان کرد: علاوه بر ارزیابی دانشگاهها، سطح بندی آنها را داریم تا بتوانیم ضمن ایجاد فضای رقابتی، براساس میزان فعالیت سرانه در اختیارشان گذاریم.
فرهادی با بیان اینکه دانش در قالب شرکتهای دانش بنیان باید به محصول و ثروت تبدیل شود، اظهار داشت: نکته مهم این رقابت، تیمی کار کردن است تا آنها بتوانند در سطح بین الملل هم، تحقیقات و تولیدات مشترک داشته باشند.
به گفته وی، دانشگاههای ما بین رتبه ها ۲۰۰ تا ۸۰۰ برخی پایگاههای رتبه بندی مثل لایدن قرار گرفته که در یک جمع بندی جزو یک درصد دانشگاههای برتر دنیا محسوب می شوند.
وزیر علوم با اشاره به دو دسته جامع و تخصصی سطح بندی دانشگاهها بیان کرد: در سطح اول و دوم هر دو دسته معمولا دانشگاهها و موسسات غیرانتفاعی قدیمی و با سابقه تر و در سطوح بعدی تازه تاسیس و جوانترها قرار می گیرند، بعنوان مثال دانشگاه تهران در دسته جامع و دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر در دسته تخصصی است.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، نتایج سطح بندی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به شرح زیر است:
الف: دانشگاهها و موسسات آموزش عالی جامع (به ترتیب الفبا)
سطح ۱: اصفهان، تبریز، تربیت مدرس، تهران، شهید بهشتی، فردوسی مشهد
سطح ۲: ارومیه، الزهرا (س)، بوعلیسینا، بیرجند، خوارزمی، رازی، زنجان، سیستان و بلوچستان، شهید چمران اهواز، شهید باهنر کرمان، کاشان، گیلان، یزد
سطح ۳: اراک، ایلام، بجنورد، بین المللی امام خمینی (ره)، حکیم سبزواری، خلیج فارس، دامغان، زابل، شهرکرد، شهید مدنی، قم، ولیعصر (عج) رفسنجان، کردستان، لرستان، هرمزگان، یاسوج
سطح ۴: آیتالله حائری میبد، بزرگمهر قائنات، تربت حیدریه، حضرت معصومه (س)، سلمان فارسی کازرون، سید جمال الدین اسدآبادی، کوثر بجنورد، ملایر، نهاوند، نیشابور
ب: دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تخصصی (به ترتیب الفبا)
سطح ۱: صنعتی اصفهان، صنعتی امیر کبیر، صنعتی شریف، علامه طباطبائی، علم و صنعت ایران
سطح ۲: صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صنعتی بابل، صنعتی سهند تبریز، هنر
سطح ۳: تحصیلات تکمیلی صنعتی و فنّاوری پیشرفته، صنعتی جندیشاپور، هنر اسلامی تبریز، هنر اصفهان
سطح ۴: صنعتی قم، صنعتی کرمانشاه، فنّاوریهای نوین قوچان، هنر شیراز
دانشگاه صنعتی همدان چرا در این رتبه بندی نیست ؟