ایجاد بیش از ۴۰۰۰ رشته کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد از سال ۹۳ تا ۹۵
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: طی سالهای ۹۳ تا ۹۵ برای دانشگاههای دولتی حدود ۸۱۰ مجوز رشته کارشناسی ارشد صادره شده، در حالی که در دانشگاه آزاد ۴۳۰۰ رشته در این مقطع ایجاد شده است.
میترسی از اخبار کنکور ارشد جدا بمونی؟ ما همه اخبار رو بهت میگیم! کافیه عضو کانال تلگرام کارشناسی ارشد بشی … و یا وارد پیج اینستاگرام مسترتست بشی …
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، مجتبی شریعتی نیاسر در همایش سراسری کارگروههای تلفیقی برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی با ارائه گزارشی از وضعیت آموزش عالی کشور از بعد جمعیت دانشجویی، رشته های تحصیلی و مقایسه زیر نظام های مختلف آموزش عالی، به بیان اهداف آموزش عالی کشور در سند چشم انداز بیست ساله، نقشه جامع علمی کشور و برنامه ششم توسعه پرداخت و گفت: اهداف کمّی مورد نظر در این اسناد استخراج شده است و نقشه عمل معاونت آموزشی و شوراهای برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی محسوب می شود.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: از سال ۹۳ به بعد شاهد کاهش جمعیت دانشجویی در کشور هستیم که بخشی از آن به علت کاهش جمعیت متقاضی تحصیل است و بخشی از آن ناشی از برنامه های وزارت علوم برای توسعه هدفمند آموزش عالی و توقف رشد بی رویه نیز در این کاهش موثر است.
وی در ادامه توجه به ماموریت گرایی را از محورهای برنامه ریزی جدید وزارت علوم اعلام کرد و گفت: در همین راستا با توجه به ماموریت دانشگاه پیام نور برای آموزش نیمه حضوری و مجازی، در یکی دوسال اخیر مجوز ۲۵۰ رشته محل نیمه حضوری و مجازی به این دانشگاه داده شده است.
معاون آموزشی وزیر علوم، برنامه ریزی متناسب با بازار کار را از اولویت های این معاونت برای توسعه آموزش عالی ذکر کرد و گفت: از سال ۱۳۹۳ اعطای مجوز رشته های گروه کشاورزی و دامپزشکی با دریافت نیاز بازار کار از وزارت جهاد و کشاورزی صورت گرفته است و در زمینه سایر رشته ها نیز در حال هماهنگی با وزارت کار هستیم.
وی با اشاره به توقف رشد بی رویه آموزش عالی در دولت یازدهم گفت: از سال ۹۳ تا کنون رشته های دانشگاههای دولتی ۶۰ درصد، رشته های موسسات آموزش عالی غیر دولتی ۶/۵(شش و نیم) و دانشگاه پیام نور ۲۷ درصد کاهش یافت ولی در همین بازه زمانی رشته های دانشگاه آزاد اسلامی ۶۴/۵ (شصت و چهار و نیم درصد) افزایش یافته است.
شریعتی نیاسر اظهار داشت: هم اکنون ۴میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو در کشور شاغل به تحصیل هستند که ۳۷ درصد آن در دانشگاه آزاد اسلامی، ۱۶ درصد در دانشگاههای دولتی، ۱۶ درصد در دانشگاه پیام نور، ۹ در صد در موسسات آموزش عالی غیر دولتی و بقیه در سایر زیرنظام ها تحصیل می کنند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به سند آمایش آموزش عالی دانشگاههای کشور به ۱۰ منطقه تقسیم شده اند گفت: ۲۰ درصد دانشجویان در منطقه یک و استان تهران توزیع شده است و ۸۰ درصد دانشجویان در سایر مناطق دایر هستند.
معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به اینکه ۴۸ درصد جمعیت دانشجویی کشور در گروه علوم انسانی، ۳۲ درصد در گروه فنی و مهندسی، ۶ درصد در گروه علوم پایه و بقیه در گروههای کشاورزی وهنر قرار دارد گفت: رشته های علوم پایه باید مورد توجه و حمایت قرار گیرند که در برنامه ششم توسعه نیز به این ضرورت اشاره شده است.
وی با اشاره به رشد ۵/۸ برابری تحصیلات تکمیلی از سال ۸۴ تا ۹۵ گفت: در فاصله سالهای ۹۳ تا ۹۵ برای دانشگاههای دولتی حدود ۸۱۰ مجوز رشته کارشناسی ارشد صادر شد که در دانشگاه آزاد اسلامی ۴۳۰۰ رشته کارشناسی ارشد در این مدت ایجاد شده است.
خب کاری که از دست ما برنمیاد . ما انتخاب رشته مونو کردیم .
من انتخاب رشته کردم..یک گرایش و مشهد نداشت دیدم الان داره زدم..اشتباهه ینی؟
دوستان عزیز برید انتخاب رشته کنید همه این ایرادات مربوط به صندلی های خالی موسسات غیر انتفاعی و پیام نوره
بعدا دو سالهای اخیر بیشتر أفراد ترجیح میدهند توی شهر خودشون ادامه تحصیل بدند تا اینکه هزینه رفت و امد را بدن و برن یک شهر دور . . اینطوری که حساب کنید هزینه دانشگاه ازاد توی شهر خودت و کنار خانواده به اندازه شهر دور تقریبا یک اندازه میشه .
دوستان عزیز انتخاب رشته راانجام بدین…. وقتی ولایتی گفته سندیت داره وطبق نظررهبری هست یعنی تمام
این حرفها یعنی چی؟ میخواید بگید حق دارید که رشته ها رو حذف کنید؟؟
خب آخه چرا تازه یادتون افتاده یعنی قبلا اینها رو نمیدونستین؟
تا دق ندن ول کن نیستن
باز شروع کرد