پارسه
نوگام
مدرسان شریف
عالم زاده

نگرانی ادامه‌دار داوطلبان کارشناسی ارشد برای تحصیل در رشته‌های غیرمرتبط

در حالی که بسیاری از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد نگران محدودیت برای تحصیل در این دوره هستند اما هنوز مسئولان تصمیم جدی در این باره اتخاذ نکرده‌اند.

میترسی از اخبار کنکور ارشد جدا بمونی؟ ما همه اخبار رو بهت میگیم! کافیه عضو کانال تلگرام کارشناسی ارشد بشی … و یا وارد پیج اینستاگرام مسترتست بشی …

به گزارش خبرگزاری آنا، اخیراً موضوع چگونگی تحصیل در دوره کارشناسی ارشد خبرساز شده چراکه به یکباره مصوبه‌ای از شورای سنجش و پذیرش دانشجو منتشر شد که همگان را متعجب کرد. بر اساس این مصوبه داوطلبان دوره کارشناسی ارشد نمی‌توانستند در رشته‌های غیر مرتبط دوره کارشناسی ادامه تحصیل دهند.

البته بعداً اعلام شده چنین مصوبه‌ای وجود ندارد و کلاً در حد پیشنهاد بوده است اما با این حال برخی از مسئولان منکر وجود آن نشدند و اعلام کردند که باید بررسی‌های بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

امسال محدودیت انتخاب رشته اجرایی نمی‌شود

علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم در این باره می‌گوید: «مصوبه مذکور برای کار کارشناسی به دانشگاه‌ها ارسال شده و هیچ تصمیم قطعی در این ارتباط گرفته نشده است. امسال بدون اعمال محدودیت رشته‌ای پذیرش انجام می‌شود و داوطلبان دوره‌های کارشناسی ارشد می‌توانند در رشته‌های مورد نظر خود با رعایت سایر مقررات ادامه تحصیل دهند.»

وی معتقد است: «برای سال‌های آتی نیز باید نظر تخصصی کارگروه‌ها، کارشناسان مرتبط و همچنین معاونان آموزشی دانشگاه‌ها اخذ شود، به اجماع نظر و طرح مشخص برسیم تا پس از طرح و تصویب در شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، برای اجرا اقدام شود.»

خاکی صدیق درباره نحوه اجرای این رویکرد جدید عنوان می‌کند: «این مصوبه می‌تواند بندهای مختلفی در اجرا داشته باشد. به طور مثال اینکه ارتباط موضوعی بین رشته‌ها چیست یا به چه صورت تعریف می‌شود؟ نیاز به یک تبیین تخصصی دارد که در اصل مصوبه به آن اشاره‌ای نشده است. کاری که هم‌اکنون وزارت علوم انجام می‌دهد یک مطالعه کارشناسی و تخصصی روی موضوع است و هنوز به هیچ نتیجه قطعی نرسیده است.»

نباید دانشجویان دچار محدودیت شوند

دریافت نظرات کارشناسی در این زمینه از اهمیت خاصی برخوردار است. محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران درباره حواشی ایجاد شده برای تحصیل در رشته‌های متجانس با دوره کارشناسی در دوره کارشناسی به خبرنگار آنا می‌گوید: «دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه تهران در دوران تحصیل خود می‌توانند ۲۰ واحد را در رشته‌های دیگر بگذرانند، بنابراین به‌عنوان دانشگاه تهران این انتظار را داریم که دوره کارشناسی ارشد این فرصت را بدهیم که در رشته‌های غیر از دوره کارشناسی ادامه تحصیل دهند و دچار محدودیت نشوند.»

وی ادامه می‌دهد: «شاید تغییر رشته در برخی رشته‌ها نظیر پزشکی و مهندسی برای دانشجویان سخت باشد اما معتقدیم که در رشته‌های علوم انسانی باید این فرصت وجود داشته باشد، امیدواریم که در این زمینه بررسی‌های لازم صورت گیرد.»

شورای سنجش مصوبه‌ای ندارد

با اینکه هنوز چیزی قطعی نیست اما بسیاری از داوطلبان همچنان نگرانند و می‌گویند اگر در آینده این مصوبه اجرایی شود از ادامه تحصیل بازخواهیم ماند. فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص مصوبه اخیر شورای سنجش و پذیرش کشور، به خبرنگار آنا می‌گوید: «این مصوبه شورای نبوده بلکه مصوبه معاونت آموزشی ارائه شده بود تا در شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورد بررسی قرار گیرد.» وی ادامه می‌دهد: «هنوز این مصوبه در شورا مطرح و تصویب نشده است بنابراین داوطلبان نگران نباشند.»

سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور بیان می‌کند: «قرار بود این موضوع پس از تصویب شورای سنجش و پذیرش، به دانشجو اطلاع‌رسانی شده و یک سال پس از زمان تصویب اجرا خواهد شد. بنابراین فعلاً تا زمانی که این مصوبه در شورا بررسی و تصویب نشود قابل اجرا نیست.»

ثبت‌نام کنید
مطلعم کن

۶ نظرات
جدیدترین
قدیمی‌ترین
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات
ملکا
مرداد ۱۷, ۱۴۰۰ ۲:۴۱ ب٫ظ

للحق

رشته ای که فقدانش بشدت احساس میشود «رشته کارشناسی زخم» است.
زخم در بیماران دیابتی گاهی باعث قطع پا میشود.
و زخمهای مزمن سرطان، زخم دیابت، زخم بستر، ….
عملا در جامعه هیچ درمانگری ندارد.
چند نفر بدون هیچ تخصصی در حوزه پزشکی میروند یکماه دوره میبینند میشوند کارشناس زخم!!!
و بعد پانسمان تجویز میکنند که البته چون اغلب در شرکتهای فروش تجهیزات پزشکی کار میکنند فقط بفکر فروش پانسمانهایشان هستند. حتی به فیمت وخیم تر شدن زخم بیمار.

زخم حتی میتواند باعث مرگ شود!!!

بعضی از پزشکان عفونی( اغلبشان) بیماران زخم را به دست جراح میسپارند تا پول بیشتری ( با زد و بند بین خودشان) عایدشان شود.
و خیلی از اوقات هم مریض را از سر خودشان باز میکنند، میگویند درمانی نداری!! درمان که البته هست.
آنها سواد و عرضه اش را ندارند.
و گاهی از نمای عفونی زخم بدشان میاید!!!

اکثر پزشکان ما زیبا پسندند. بخاطر همین اکثرا میروند دنبال کارهای زیبایی و ژل و بوتاکس…..
و البته پول دوست!!!

از مسئولین خواهش میکنم رشته کارشناسی زخم را در سه مقطع:
کارشناسی
کارشناسی ارشد
و دکترا
دائر بفرمایند.

مسترتست عزیز به احترام پدر و مادران پیر بیمارمان لطفا انتشار بده.

ملکا
مرداد ۱۷, ۱۴۰۰ ۳:۵۱ ب٫ظ
پاسخ به  ملکا

تشکر از مستر تست 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

ملکا
مرداد ۱۷, ۱۴۰۰ ۴:۵۲ ب٫ظ
پاسخ به  ملکا

حتی تخصص ترمیم زخم میتواند بعنوان یکی از تخصص های پزشکی تصویب بشود و عده ای در کشورهایی که تجربه موفق در این زمینه دارند بعنوان استاد تعلیم ببینند.
یا بهتر از آن اساتید اروپایی از المان اتریش سوییس بیایند این تخصص را در دانشگاههای ما تدریس کنند.

فکر نکنیم فقط تخصص هایی مثل قلب مهم است.
هرچه که جان انسان را بخطر بیندازد مهم است.
و زخم یکی از آنهاست

ملکا
مرداد ۱۷, ۱۴۰۰ ۵:۰۶ ب٫ظ
پاسخ به  ملکا

هیچکس اینجا زخم بلد نیست.

این همه پول به مربی فوتبال میدهید. یکصدمش را به یک استاد زخم المانی بدهید بیاید اینجا اموزش دهد.

N
مرداد ۱۸, ۱۴۰۰ ۹:۲۵ ق٫ظ
پاسخ به  ملکا

چرا انقدر براتوون مهمه ملکا بانو

باران
مرداد ۱۷, ۱۴۰۰ ۱۲:۱۰ ب٫ظ

سلام.
پاسخنامه ارشد چرا نمیاد پس؟!!!!!!!!!!