اعلام جزئیات دو شیوه جدید پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی به روش استاد محور را تشریح کرد.
میترسی از اخبار کنکور ارشد جدا بمونی؟ ما همه اخبار رو بهت میگیم! کافیه عضو کانال تلگرام کارشناسی ارشد بشی … و یا وارد پیج اینستاگرام مسترتست بشی …
رضا نقی زاده در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به شیوه های پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی گفت: قبلا شیوه پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی، دو مدل بود. یک مدل از طریق دفترچه آزمون کنکور سراسری و یک مدل هم از طریق فراخوان های استعداد درخشان بود که بدون آزمون ولی در قالب رقابتی انجام می شد.
وی ادامه داد: در سال های اخیر، دو شیوه پذیرش جدید به شیوه های قبل اضافه شد، که یک شیوه «پذیرش استاد محور» مبتنی بر نیازهای کشور، برای «استعدادهای درخشان» است، پیش بینی شد که هم برای کارشناسی ارشد و هم دکتری، اساتیدی که جز دو درصد برتر جهانی هستند، بتوانند از ابتدا با مشخص کردن موضوع پایان نامه و رساله، دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد جذب کنند.
وی افزود: این روش قبل از سال تحصیلی جاری به دانشگاه ها ابلاغ شده است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی افزود: همچنین در نشست معاونان آموزشی منتخب این شیوه مورد تاکید قرار گرفت براین اساس استاد موضوع رساله و پایان نامه را از سامانه نان انتخاب کرده و در شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه به تصویب می رساند و سپس به دانشجویان اعلام می شود آن دانشجویانی که علاقمند هستند با این استاد و موضوع کار کنند، می توانند با تایید استاد و رعایت ضوابط دانشگاه به عنوان دانشجو در دانشگاه مشغول فعالیت و پژوهش شوند.
وی ادامه داد: شیوه دوم نیز پذیرش استاد محور دانشجویان تحصیلات تکمیلی است که از طریق آزمون سراسری و سازمان سنجش پذیرش دانشجو صورت می گیرد.
به گزارش مهر، پذیرش استاد محور دانشجویان تحصیلات تکمیلی، یکی از طرحهایی بود که توسط وزارت علوم در دوره جدید ارائه شد و هدف آن سوق دادن جذب دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری به سمت نیاز بازار و بر مبنای تحقیقات تقاضامحور است. پیش از این آیین نامه پذیرش دکتری بدون آزمون استاد محور از سوی وزارت علوم ارائه شده بود.
بنا بر این آییننامه، در شیوه پذیرش استاد محور از طریق کنکور دکتری، داوطلبان متقاضی دورههای دکتری تخصصی بر اساس امتیازات علمی کسب نموده در مراحل اول و دوم آزمون دکتری تخصصی که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود، برای انتخاب استاد راهنمای رساله دوره دکتری از اولویت حق انتخاب برخوردار میشوند. به همین منظور تمام اعضای هیئت علمی مشمول این شیوه نامه در هنگام انتخاب رشته داوطلبان دورههای دکتری تخصصی در دفترچه انتخاب رشته کد اختصاصی خواهند داشت تا داوطلبان بتوانند استادان راهنمای مورد علاقه خود را براساس اولویت انتخاب کنند.
سازمان سنجش آموزش کشور، مشخصات استاد پذیرنده به همراه عنوان طرح تحقیقاتی موضوع رساله را به صورت یک کد رشته محل در دفترچه انتخاب رشته دکتری درج میکند.
پذیرش داوطلبان براساس این شیوه نامه به صورت مازاد بر ظرفیت تعیین شده برای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی است. روش کار به این صورت است که سازمان سنجش آموزش کشور، پس از برگزاری آزمون کتبی، بر اساس نمره کسب شده در آزمون و اولویتهای انتخابی داوطلبان، به ازای هر کد رشته محل مربوط به شیوه استاد محور، ۴ نفر از داوطلبان را برای انجام مصاحبه و ارزیابیهای علمی به دانشگاه معرفی میکند.
پس از قبولی نهایی دانشجو، استاد پذیرنده به عنوان استاد راهنمای دوره دکتری وی خواهد بود. داوطلبانی که با استفاده از شیوه استاد محور پذیرفته میشوند، نباید با استاد پذیرنده دارای رابطه نسبی یا سببی باشند.
سلام ممنون از اینکه زحمت میکشید. من دانشجوی نمونه هستم توی کل دانشگاه ولی متاسفانه هیچ ارزشی برای تلاش و استعداد افراد قائل نیستید متاسفانه. اونوقت میگید مشکلاتم هست. خیلی از دوستام بدلیل این قوانین دست و پاگیری که برامون ایجاد شده رفتن خارج. متاسفانه من از لحاظ مالی برام میسر نیست وگرنه حتما اینکارو میکردم. امیدوارم کسی که مانع رشد جوان مستضعف ایرانی به گفته امام شده روز خوش نبینه. خدا بالاسر نگاه میکنه. من محتاج دانشگاهی که باید منتشو بکشی نمیمونم؛ توی همین سن کسب و کار خودمو ایشالله راه میندازم. کسانی که این قوانین و شرایط رو طرح ریزی میکنن بهتره برن پیش دبستانی بشینن و درس بخونن خدا شاهده من ازشون بهتر ایده میدم برای مثال: براساس دستاورد علمی که داشته، براساس توانایی های فردی، براساس تلاش و… چون باید بچه باشی که متوجه نشی که کسی که توی این سن و سال چنین توانایی هایی داره از ۹۰ درصد مسئولان این کشور بهتره مخصوصا اونکه با پارتی کشیده بالا؛ چرا باید همه چیز به یک کنکور وابسته باشه. بخدا قسم اگه قدر جوانان این مملکت رو میدونستید کشورمون به این وضعیت نمی افتاد. تشکر
آرزوی همیشگی من اینکه بتونم آدمه تحصیل بدم با توجه به اینکه شاغلم ای کاش آموزش عالی فکر عاجلی کند
انگیزه بخشی جامعه را جان میدهد
بهتر نبود شرایطی را ایجاد کنند تا همه کسانی که مشتاق افزایش میزان تحصیلات هستن نه صرفا با شرایط خاص همگی البته با یک قوانین بازدارنده مثلاً اینکه باید نمره به فرض ترم نخست در یک طیف مشخصی باشد تا بتواند ادامه دهد.
به این صورت هم ماهایی که دوست داریم افزایش تحصیلات داشته باشیم هم اینکه انگیزه بخصوص در دستگاه های اجرایی و ارگانهای اختصاصی و دولتی بالا میرفت.
خب اینجوری که اساتید موضوعاتی میگن که دانشجو بره زحمت بکشه ودراخر استاد بنام خودش از این پایان نامه استفاده خواهد کرد
سلام. چرا این طرح فقط برای استعدادهای درخشان انجام می شود ؟ حالا که صندلیهای دانشگاه ها خالی است و دانشگاه ها با مشکلات مالی مواجه شده اند ، آیا بهتر نیست این طرح برای همه علاقمندان به ادامه تحصیل اجرا گردد؟