پارسه
نوگام
مدرسان شریف
نوگولرن
عالم زاده

حمایت مالی از دانشجویان ارشد در طرح دستیار فناوری ۱۴۰۳

فراخوان برنامه ملی دستیار فناوری برای دانشجویان دکتری ۱۴۰۳

دانشجویان ارشد می‌توانند با شرکت در طرح دستیار فناوری، در شرکت‌های دانش‌بنیان مشغول به کار شوند و از مزایای این طرح مانند دریافت حقوق و ارتقای مهارت‌ها بهره‌مند شوند.

میترسی از اخبار کنکور ارشد جدا بمونی؟ ما همه اخبار رو بهت میگیم! کافیه عضو کانال تلگرام کارشناسی ارشد بشی … و یا وارد پیج اینستاگرام مسترتست بشی …

حمایت از دانشجویان ارشد با ایجاد فرصت‌های شغلی در شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش مسترتست، به نقل از معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، این ارگان در نظر دارد برنامه ملی دستیار فناوری را با هدف توانمندسازی دانشجویان کلیه مقاطع تحصیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور اجرا نماید. در چارچوب این برنامه، دانشجویان می‌توانند به مدت شش ماه به صورت هدف‌مند در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری حضور یابند و با محیط واقعی کسب‌وکار آشنا شوند و تجربه عملی کسب نمایند. توسعه همکاری متقابل پارک و دانشگاه و تقویت شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، از دیگر اهداف این برنامه است.

 رشته های در اولویت پذیرش دوره جدید برنامه ملی دستیار فناوری ۱۴۰۳

بنا بر اعلام معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اولویت پذیرش در این دوره با دانشجویان رشته‌های الکترونیک، مکاترونیک، هوش مصنوعی، طراحی صنعتی و ساخت ماشین‌آلات، تجهیزات و مواد پیشرفته است.

زمان و نحوه ثبت‌نام برنامه ملی دستیار فناوری ۱۴۰۳

ثبت‌نام دانشجویان کلیه مقاطع تحصیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور در برنامه ملی دستیار فناوری آغاز شده و تا ۲۵ بهمن‌ماه جاری ادامه دارد.

 

جهت مشاهده‌ی فیلم راهنمای ثبت‌نام در برنامه ملی دستیار فناوری کلیک کنید. 

 

 

آیین‌نامه برنامه ملی دستیار فناوری

در راستای بهبود توانمندی دانشجویان در حوزه مهارت‌های مرتبط با کسب و کار و توسعه فردی که بهتر است یک دانشجو در طی دوران تحصیل فراگیرد، علاوه بر فراگیری بعضی از این مهارت‌ها ضمن برنامه‌های دستیاری آموزشی و پژوهشی و بسیاری از توانایی‌ها حین انجام پایان‌نامه‌های دانشجویی، لازم است دانشجویان مهارت‌های مرتبط با کارآفرینی، کار تیمی، دانش تجاری و پیشگامی در عرصه فناوری و نوآوری را آموزش ببینند.

طرح حاضر تحت عنوان «طرح دستیار فناوری» با راهبری و هدایت دو نهاد دانشگاه و پارک های علم و فناوری در هر استان برنامه‌ریزی شده است. این طرح بر اساس هدایت هدفمند آموزه‌های دانشجویان در راستای استفاده کاربردی و کسب تجربه عملی جهت شکل‌گیری دانشگاه جامعه محور، پاسخگو و کارآفرین و ایجاد انگیزه و حس امید و نشاط و القای تفکر آموزش پویا در دانشجویان و با هدف تربیت نیروی متخصص تنظیم و برنامه‌ریزی شده است.

سامانه دستیار فناوری با همکاری پارک‌های علم و فناوری به منظور تجمیع اجزای این اکوسیستم و ارائه درخواست‌ها طراحی و راه اندازی شده است. متن آیین نامه این طرح در ادامه آمده است.

مقدمه

دانشگاه به عنوان یک نظام پویا که نقش رهبری و هدایت در مشارکت فکری افراد جامعه دارد، در حقیقت رکن اساسی هر جامعه و هر کشوری است و دانشجو، تضمین کننده فردای آن جامعه است. با توجه به گسترش کمی دانشگاه‌ها و افزایش تعداد دانشجویان، ارتباط متوازن بین توانایی های دانشجویان و موفقیت آن‌ها در کاریابی و اشتغال، از اهداف آموزش عالی است. . عدم تناسب کافی بین برنامه های درسی رشته های تحصیلی  موجود در دانشگاه‌ها با مهارت‌ها و تواناییهای مورد نیاز بازار کار، مهمترین عامل موفق نبودن دانشآموختگان در کاریابی و اشتغال است؛ بخشی از توانایی ها و مهارتهای دانشجویان باید در طول دوران تحصیل در دانشگاه ایجاد شود.

این طرح در راستای بهبود توانمندی دانشجویان، آموزش مهارتهای مرتبط با کارآفرینی، کار تیمی، دانش تجاری و پیشگامی در عرصه فناوری و نوآوری برای دانشجویان پیشنهاد می‌شود. طرح حاضر تحت عنوان «طرح دستیار فناوری» با راهبری و هدایت دو نهاد دانشگاه و پارک علم و فناوری در هر استان برنامه ریزی شده است. این طرح بر اساس هدایت هدفمند آموزه های دانشجویان در راستای استفاده کاربردی و کسب تجربه عملی جهت شکل گیری دانشگاه جامعه محور و کارآفرین و ایجاد انگیزه و حس امید در دانشجویان و با هدف تربیت نیروی متخصص، تنظیم و برنامه ریزی شده است.

ماده ۱: تعاریف

وزارت: منظور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

معاونت: منظور معاونت فناوری و نوآوری وزارت می‌باشد.

پارک: منظور پارک علم و فناوری است که براساس «آئیننامه تأسیس و راه اندازی پارک علم و فناوری» مصوب ۱۳۹۷/۱۰/۰۲ شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی تأسیس شده و دارای مجوز تأسیس از شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت است.

دانشگاه و مراکز آموزش عالی: منظور کلیه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی معتبر و دارای مجوز از شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی است.

متقاضی: منظور دانشجویان دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است که درخواست شرکت در طرح را دارند.

شورای پذیرش: متشکل از معاون فناوری و نوآوری پارک، مدیر امور موسسات، کارشناس جذب و پذیرش و نماینده واحد فناور می‌باشد.

کمیته ارزیابی: متشکل از رئیس پارک، معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه های ذیربط، معاون فناوری و نوآوری پارک و معاون پشتیبانی پارک میباشد.

واحد فناور: منظور شرکت ها، مؤسسات، واحدهای تحقیق و توسعه با شخصیت حقوقی مستقر در پارک، مراکز رشد و یا سایر بخشهای وابسته به پارک هستند که در چارچوب ضوابط مربوطه در پارک پذیرفته و استقرار یافته اند و شخصیت حقوقی مستقل از پارک دارند. واحدهای فناور با توجه به اساسنامه و یا سایر اسناد قانونی خود در زمینه کسب و کار با محوریت یک ایده نو و یا مستخرج از تحقیقات کاربردی و توسعهای، طراحی مهندسی، مهندسی معکوس، انتقال و مدیریت فناوری و یا ارائه خدمات تخصصی کسب و کار (از فناوری تا بازار) به منظور تجاری کردن نتایج تحقیقات فعالیت میکنند.

صندوق عامل: منظور صندوق پژوهش و فناوری فعال در منطقه یا استان است که عامل مالی اجرای طرح به حساب می‌آید.

ماده ۲: اهداف

۱- افزایش مهارت‌ها و استعدادهای دانشجویان

۲- ارتقا توان پاسخگویی دانشگاه به نیازهای جامعه

۳- تقویت واحدهای فناور با تامین نیروی انسانی متخصص

۴- توسعه همکاری متقابل پارک علم و فناوری و دانشگاه

۵- جهت دادن به برنامه تحقیق و توسعه واحدهای فناور

اهم دستاوردهای مورد انتظار

  • مهارت آموزی به دانشجویان جهت ورود به بازار کار
  • ارتقاء توان اشتغال پذیری دانشجویان و بهبود موقعیت های شغلی به محض فارغ التحصیلی
  • کسب درآمد دانشجویان و کمک به تأمین هزینه های تحصیلی
  • افزایش اثربخشی فارغ التحصیلان در داخل کشور و جلوگیری از خروج نخبگان
  • تعمیق یادگیری و افزایش اثربخشی آموزش دانشگاهی با به کارگیری مفاهیم آموخته شده
  • افزایش غنای رزومه دانش آموختگان با اختصاص دادن گواهی دستیاری فناوری به آن‌ها
  • کاربردی کردن پایان نامه‌های تقاضامحور

ماده ۳: نهادهای اجرایی

۱- مجری طرح در سطح ملی

وزارت به عنوان نهاد مجری در سطح ملی با هدف ایجاد اشتغال و تربیت نیروی متخصص، مسئولیت ازریابی، هدایت و راهبری طرح در سطح ملی همچنین تامین منابع مالی مورد نیاز را بر عهده دارد.

۲- مجری طرح در سطح منطقه

پارک به عنوان یکی از مهمترین نهادهای فعال در توسعه زیستبوم فناوری، نوآوری و کارآفرینی با هدف ارتقا تعاملات خود با دانشگاه و توسعه کمی و کیفی واحدهای فناور مسئولیت اجرای منطقه‌ای طرح را بر عهده دارد.

۳- مجری طرح در سطح دانشگاه

معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه به عنوان نهاد مجری با هدف افزایش مهارت عملی دانشجویان، مسئولیت هدایت و راهبری طرح در سطح دانشکدههای مختلف را بر عهده دارد.

ماده ۴: حمایت‌ها و مشوقهای طرح

  • بر اساس مدت زمان قرارداد طی یک دوره ۶ ماهه برای مدت مجموع ۳۰۰ ساعت، حمایتهای مالی در طول دوره و پس از تایید گزارشات ارزیابی های ماهیانه برای متقاضیان در نظر گرفته شده است. بر این اساس به ازای ۵۰ ساعت کار در ماه، به ازای هر ماه مبلغ یک میلیون تومان برای دانشجویان کارشناسی، دو میلیون تومان برای دانشجویان کارشناسی ارشد، و سه میلیون تومان برای دانشجویان دکترا در نظر گرفته شده است که توسط پارک تامین میشود. عاملیت پرداخت حمایت‌های مالی مورد نظر در این طرح، از طریق صندوق عامل استان زیربط و در قالب قرارداد منعقده فی مابین پارک و صندوق، پس از پایان دوره و تایید پارک انجام می‌گردد.
  • گواهی پایان دوره طرح دستیار فناوری برای متقاضیان و واحدهای فناور توسط پارک صادر میگردد.
  • مشوق های مالی از جمله وام بدون بهره، تخصیص فضای بیشتر، افزایش سقف امتیازات سالیانه و سایر مشوق‌ها در چارچوب قوانین پارک به واحدهای فناور در پایان طرح دستیار فناوری تخصیص داده میشود.

ماده ۵: ساز و کار اجرایی طرح

فرایند ثبت نام و ورود متقاضیان و یا واحدهای فناور به طرح، بطور کامل از طریق سامانه مربوط انجام میپذیرد. در ادامه به شرح مراحل ثبت نام پرداخته میشود.

۱- انعقاد تفاهم نامه پارک و دانشگاه

لازم است جهت همکاری دانشگاه و پارک در اجرای این طرح، تفاهم نامه همکاری (مطابق با پیوست ۱) منعقد گردد. طبق این تفاهم نامه، دانشگاه موظف میگردد نسبت به صدور فرم مجوز شرکت در دوره (کارآموزی) و اطلاع رسانی به دانشکده‌ها اقدامات لازم را انجام دهد. پارک موظف میگردد که فراخوان دستیار فناوری را در سطح استان و به تمامی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی در بازه زمانی مشخص اعلام نماید. هم چنین پارک های متولی اجرای طرح، میتوانند جهت اطمینان بیشتر نسبت به تامین پوشش بیمه ای لازم در محیط کار برای متقاضیان اقدام لازم را انجام دهند. برای این منظور پارک میتواند چند بیمه بدون نام برای حوادث از سازمان های بیمه گر اخذ نماید.

۲- ثبت نام واحدهای فناور

پیش از زمان اجرای دوره مطابق با برنامه زمانبندی، بر اساس فراخوان، کلیه واحدهای فناور، از زمان شروع فرایند اطلاع می یابند. پذیرش واحد فناور بر اساس ارزیابی عملکرد سالانه انجام میگیرد. اولویت با واحدهای فناوری است که دارای روحیه تعامل و همکاری بوده و توسط پارک تایید شوند. حداکثر ظرفیت تعداد دستیار فناوری تحت حمایت، سالیانه توسط پارک علم و فناوری استان بر اساس منابع مالی تخصیص داده شده اعلام میگردد و تعداد ظرفیت اختصاصی به هر مقطع تحصیلی به طور برابر صورت خواهد گرفت. سقف تعداد متقاضی برای هر واحد فناور، در هر دوره توسط پارک مشخص میشود. ارزیابی واحد فناور در چارچوب ضوابط و مقررات پارک انجام خواهد شد.

جهت ثبت نام لازم است واحدهای فناور ضمن وارد کردن اطلاعات لازم در فرم ثبت نام در سامانه مربوط، در قالب یک فایل PDF شرایط اختصاصی متقاضی (رشته و مقطع تحصیلی و…) را اعلام نمایند و برنامه مشخص طرح خود را ارائه دهند و مشخص نمایند که متقاضی در طول بازه ۶ ماهه، چه فعالیتهایی را انجام خواهد داد. 

تبصره: تایید شرایط اختصاصی متقاضی و طرح ارائه شده از واحد فناور، صلاحیت واحد فناور و نظارت بر حسن اجرای تعهدات واحد فناور با پارک میباشد. 

۳- ثبت نام متقاضی

با اعلام فراخوان در سطح دانشگاه، متقاضی از زمان ثبت نام اطلاع می یابد و در سامانه فعال در سایت معاونت ثبت نام و مدارک لازم را بارگذاری مینماید. حضور متقاضی در دوره منوط به ارائه مجوز کتبی استاد راهنما/معاون آموزشی دانشکده برای شرکت در طرح میباشد که باید در قالب فرم مجوز شرکت در دوره، تهیه گردد. مهلت ارسال تقاضای ورود به دوره، پس از پایان نیم سال ششم برای دانشجویان کارشناسی، پس از پایان نیم سال دوم برای دانشجویان کارشناسی ارشد و پس از پایان نیم سال چهارم جهت دانشجویان دکترا میباشد. تعداد واحدهای قابل اخذ توسط دانشجو در نیمسال شرکت در طرح، باید به نحوی انتخاب گردد که در فعالیت ایشان در واحد فناور خللی ایجاد نگردد.  وظایف محوله به متقاضی توسط واحد فناور در قالب طرح دستیار فناوری منطبق بر تخصص متقاضی و در چارچوب حوزه تخصصی موردنیاز واحدفناور مشخص می‌شود و از قوانین دوره کارآموزی تبعیت می‌نماید. 

مدارک لازم جهت ثبت نام دانشجویان

۱- تصویر کارت ملی و کارت دانشجویی

۲- تصویر فرم مجوز شرکت در دوره (پیوست ۲)

۳- فایل PDF رزومه حاوی اطلاعات سوابق آموزشی، پژوهشی، و اجرایی متقاضی

تبصره ۱: هر متقاضی صرفا مجاز به استفاده از دوره، یکبار در هر مقطع تحصیلی می‌باشد. 

تبصره ۲: متقاضی موظف است حداکثر ۱۰ روز پس از صدور مجوز شرکت در دوره، مراحل ثبت نام خود را به انجام رساند و مسئولیت‌ عدم مراجعه به موقع به عهده متقاضی است. در این مورد ثبت نام مجددی در همان سال صورت نخواهد پذیرفت. 

۴- ارزیابی اولیه واحدهای فناور توسط پارک

پارک پس از مشاهده درخواست واحدهای فناور در سامانه، ارزیابی اولیه جهت بررسی طرح واحد فناور و میزان امتیازات آن واحد جهت حضور در فرایند انجام داده و در صورت موافقت، گزینه تایید را برای ارسال به مرحله بعد انتخاب مینماید. اگر واحد فناور واجد شرایط نباشد درخواست، مردود میگردد.

۵- ارزیابی اولیه متقاضیان توسط پارک

پارک پس از مشاهده درخواست متقاضیان در سامانه، یک ارزیابی اولیه جهت بررسی مدارک لازم ثبت نامی انجام داده و در صورت تکمیل بودن، گزینه تایید را برای ارسال به مرحله بعد انتخاب مینماید. چنانچه مدارک بارگذاری شده کامل نباشد به مرحله قبل برگشت داده میشود تا متقاضی تصحیحات لازم را انجام دهد. چنانچه متقاضی واجد شرایط نباشد درخواست مردود میگردد. 

۶- انتخاب متقاضی جهت مصاحبه توسط واحد فناور

واحدهای فناور ارزیابی های اولیه را جهت انتخاب متقاضی برای انجام مصاحبه انجام میدهند. 

۷- ارزیابی متقاضی منتخب توسط پارک

جهت مصاحبه پارک درخواست مصاحبه واحدهای فناور برای متقاضی منتخب را بررسی و در صورت تایید، جهت طرح در شورای پذیرش ارسال میکند. 

۸- مصاحبه در شورای پذیرش

جهت انجام مصاحبه در شورای پذیرش، طی جلسهای که بصورت حضوری در محل پارک و با حضور نمایندگان پارک و واحد فناور برگزار میگردد، مصاحبه صورت میپذیرد. 

۹- تایید نهایی توسط کمیته ارزیابی

در صورت احراز صلاحیت و پذیرش متقاضی در مصاحبه، تایید نهایی توسط کمیته ارزیابی انجام می‌گردد. 

۱۰- امضای قرارداد دستیار فناوری توسط متقاضی و واحد فناور

طبق یک قرارداد اجرایی تعریف شده مطابق فایل پیوست ۳، واحد فناور و متقاضی، قراردادی را تحت عنوان منع افشای اطلاعات واحد فناور امضا مینمایند و در سامانه بارگذاری نموده که پس از آن متقاضی میتواند در واحد فناور مشغول به فعالیت گردد. 

تبصره۳: در صورت اعلام‌عدم تمایل طرفین به ادامه همکاری، پارک موظف است مراتب قطع همکاری را بصورت مکتوب به واحد فناور و متقاضی اعلام نماید. 

۱۱- فرایند ارزیابی حسن انجام کار توسط پارک

در مدت اجرای طرح، ارزیابی های ماهیانه پارک انجام میشود. جهت انجام این فرایند، واحد فناور و متقاضی باید گزارشهای ارزشیابی ماهیانه را که دارای فرمت مشخصی میباشد (پیوست ۴ و ۵) به صورت جداگانه در سامانه بارگذاری نمایند تا توسط پارک ارزیابی گردد. در این گزارشات لازم است ارزشیابی عملکرد حرفه ای متقاضی و واحد

۱۲- پایان فرایند و اجرای پرداخت مالی و سایر حمایت‌ها

چنانچه گزارشات ماهیانه توسط پارک تایید گردد، حمایت های مالی و مشوق‌ها برای طرفین اجرایی خواهد بود. تایید گزارشات منوط به این است که میانگین امتیاز نهایی گزارشات برای هر کدام از طرفین حداقل ۷۰ باشد. پس از پایان دوره، پرداخت حمایت مالی به متقاضی، از طریق صندوق عامل استان ذیربط صورت می‌پذیرد.

۱۳- صدور گواهی شرکت در دوره توسط پارک

با اتمام فرایند، هم متقاضی و هم واحد فناور گواهی پایان دوره طرح دستیار فناوری را از پارک دریافت مینمایند.

تبصره ۴: پس از اجرای طرح و با تایید پارک، در صورتی که مشخص شود متقاضی و یا واحد فناور از تعهدات خود سر باز زده اند، بلافاصله توافق ملغی شده و متقاضی و یا واحد فناور امکان شرکت در طرح را در آن سال از دست خواهند داد. بدیهی است در صورت ملغی شدن طرح، پرداخت مالی به متقاضی انجام نخواهد شد.

ماده ۶: مدت زمان اجرای طرح

۱- پارک موظف به ارائه گزارشات عملکرد پس از اجرای هر دوره و ارسال مستندات به معاونت است.

۲- این طرح به صورت آزمایشی و برای مدت یک سال اجرا میشود و تداوم آن منوط به ارزیابی معاونت فناوری و نوآوری از کارایی و اثربخشی طرح و تامین منابع مورد نیاز برای اجرای آن خواهد بود.

 

ثبت‌نام کنید
مطلعم کن

۰ نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات