گرایش های کارشناسی ارشد علوم جغرافیایی
بر اساس دفترچه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳، علوم جغرافیایی در آزمون کارشناسی ارشد به صورت یک مجموعه امتحانی است که دارای ۱۳ رشته زیرمجموعه خود است. برخی از این رشتهها گرایشهای مختلفی ندارند اما برخی از آنها دارای چند گرایش مختلف هستند که در فهرست زیر ارائه شده اند. این رشته در مجموع ۲۵ گرایش دارد.
میترسی از اخبار کنکور ارشد جدا بمونی؟ ما همه اخبار رو بهت میگیم! کافیه عضو کانال تلگرام کارشناسی ارشد بشی … و یا وارد پیج اینستاگرام مسترتست بشی …
با ثبت نام در مجموعه امتحانی علوم جغرافیایی، امکان انتخاب رشته از بین تمامی گرایشهای ذکر شده وجود خواهد داشت. با توجه به اهمیت انتخاب گرایش درست، پیشنهاد میکنیم مطالب صفحه را به دقت و تا انتها بخوانید.
گرایش های کارشناسی ارشد علوم جغرافیایی چیست؟
بر اساس دفترچه کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۳، فهرست گرایش های کارشناسی ارشد علوم جغرافیایی به شرح زیر است:
۱- رشته آب و هواشناسی
۱- سینوپتیک
۲- تغییر اقلیم
۳- آب و هواشناسی محیطی
۲- رشته ژئومورفولوژی
۱- ژئومورفولوژی و مهندسی محیط
۲- ژئومورفولوژی و آمایش محیط
۳- رشته جغرافیا و برنامهریزی شهری
۱- آمایش شهری
۲- محیط زیست شهری
۳- برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری
۴- کاربری اراضی و ممیزی املاک
۴- رشته جغرافیا و برنامهریزی روستایی
۱- توسعه اقتصاد روستایی
۲- برنامه ریزی کالبدی – فضایی
۳- مدیریت توسعه پایدار روستایی
۵- برنامهریزی آمایش سرزمین
۶- مخاطرات طبیعی
۷- جغرافیای سیاسی
۱- آمایش سیاسی فضا
۲- ژئوپلیتیک
۳- مطالعات ایران
۸- جغرافیا و دفاع مقدس *
۹- طبیعت گردی
۱- اکوتوریسم
۲- ژئوتوریسم
۱۰- جغرافیا و برنامهریزی گردشگری
۱- برنامه ریزی مقصد
۲- برنامه ریزی رویداد و خدمات سفر
۱۱- جغرافیای نظامی **
۱۲- ژئوپلیتیک ***
۱۳- هیدروپلیتیک
* پذیرش دانشجو در رشته جغرافیا و دفاع مقدس علاوه بر سایر دانشگاهها، توسط دانشگاه جامع امام حسین (ع) نیز صورت خواهد گرفت که ثبتنام متقاضیان و شرایط شرکت در این رشته برای دانشگاه جامع امام حسین (ع)، به طور جداگانه با هماهنگی سازمان سنجش آموزش کشور، از طریق مرکز آزمون و سنجش معاونت آموزش آن دانشگاه متعاقباً صورت خواهد گرفت.
** پذیرش دانشجو در رشته جغرافیای نظامی توسط دانشگاههای افسری امام علی (ع) و جامع امام حسین (ع) با شرایط زیر صورت خواهد گرفت:
دانشگاه جامع امام حسین (ع): ثبتنام داوطلبان متقاضی پذیرش در رشته جغرافیای نظامی در این دانشگاه و اطلاع رسانی شرایط این دانشگاه با هماهنگی سازمان سنجش آموزش کشور، از طریق مرکز آزمون و سنجش معاونت آموزش این دانشگاه متعاقباً صورت خواهد گرفت.
دانشگاه افسری امام علی (ع) :۱داشتن مدرک فارغ التحصیلی از دانشگاههای افسری نیروهای مسلح و یا سایر مؤسسات آموزش عالی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری. ۲- عضویت رسمی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران. ۳- عدم اشتغال به تحصیل در مؤسسات آموزشی کشور. ۴- موفقیت در آزمون ورودی سازمان سنجش آموزش کشور. ۵- موفقیت در مصاحبه تخصصی ورودی.
*** پذیرش دانشجو در رشته «ژئوپلیتیک» فقط توسط دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران صورت خواهد گرفت.
نحوه پذیرش در گرایش های مختلف رشته علوم جغرافیایی در مقطع ارشد
داوطلبانی که قصد پذیرش در هر یک از گرایش های کارشناسی ارشد این رشته را دارند، لازم است در کنکور کارشناسی ارشد مجموعه امتحانی علوم جغرافیایی (کد ۱۱۰۲) شرکت کنند.
اما داوطلبان گرایش های مختلف لازم نیست همه سرفصل های کنکور ارشد علوم جغرافیایی را مطالعه کنند. داوطلبان لازم است ضرایب دروس امتحانی را بررسی کرده و تنها دروس امتحانی که ضریب آنها برای گرایش مدنظرشان در آزمون کارشناسی ارشد صفر نیست را مطالعه کنند.
* ضریب صفر برای هر گرایش بدین معناست که نمره آن درس برای داوطلبان گرایش مدنظر محاسبه نمیشود و در نتیجه داوطلبان این گرایشها میتوانند در جلسه آزمون کارشناسی ارشد به سؤالات این درس پاسخ ندهند.
برای مشاهده منابع کنکور کارشناسی ارشد علوم جغرافیایی به لینک زیر مراجعه نمایید:
کدام دانشگاه ها در رشته علوم جغرافیایی در مقطع ارشد پذیرش دارند؟
پذیرش در گرایش های ارشد رشته علوم جغرافیایی در دوره های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پردیس، پیام نور، غیرانتفاعی، و دانشگاه آزاد اسلامی صورت میگیرد. دانشگاههای مختلفی در تهران و شهرستانها در این رشته در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش دارند.
برای کسب اطلاعات دقیق درخصوص دانشگاه های دارای پذیرش ارشد علوم جغرافیایی و ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد علوم جغرافیایی کلیک کنید.